Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U hořícího televizoru zemřel muž

Devětatřicetiletý muž zemřel při požáru televizoru v pokoji rodinného domu v obci Popice na Břeclavsku. Při požáru hasiči nezasahovali. Oheň, který zničil soupravu televizoru a videa, po vyčerpání kyslíku v uzavřené místnosti uhasl sám.

Televizor podle dosud zjištěných údajů začal hořet v době od včerejšího večera do dnešního dopoledne. Obyvatel domu, kterého příbuzní našli ležet na zemi pokoje, se zřejmě udusil toxickými zplodinami hoření. Příčinu vzniku požáru vyšetřují specialisté HZS Jihomoravského kraje a Policie ČR. Experti nevylučují, že televizor shořel po technické závadě.


Chladící avie za jízdy vzplanula

Na 300 tisíc korun vyšetřovatel předběžně odhadl škodu, kterou dnes způsobil požár chladící nástavby vozidla Avia 80 v obci Klenotnice na Břeclavsku. Oheň v chladícím boxu řidič zpozoroval za jízdy, stačil však zastavit a zavolat hasiče. Při jejich příjezdu již byla celá chladící skříň vozu pro převoz zeleniny v plamenech. Požár byl operačnímu středisku HZS ohlášen v 11.47 hodin a na místě zasahovaly tři jednotky hasičů – profesionální jednotky ze stanic v Mikulově a Hustopečích a dobrovolná jednotka ze Sedlece.

Hasiči požár dostali pod kontrolu ve 12.13 hodin a uhasili o dvanáct minut později. Z hořícího vozidla vynesli a ochladili desetikilogramovou propanbutanovou láhev. Příčina vzniku požáru je dosud v šetření. Oheň zničil chladící skříň, na kabinu a podvozek se nerozšířil.

Ilustrační foto.

por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

-wap-
Sdílet