Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mateřská školka na návštěvě u hasičů

Ve čtvrtek 13.12. 2007 byli dobrovolní hasiči v Čechticích poctěni návštěvou dětí z Mateřské školky Čechtice. Po předchozí domluvě s paní učitelkou byl členy sboru připraven krátký program s hasičskou tématikou.

Malým hostům byla předvedena naše technika a výzbroj s možností vyzkoušení „hašení požáru“ z TA Škoda Felicie. Každé z přítomných dětí si mohlo vyzkoušet smotání hadice a ,,oblíbené“ posedění v hasičském autě.

Poté následovala prohlídka garáží a přesun do zasedací místnosti, kde bylo pro děti připraveno malé pohoštění a projekce obrázků preventivní činnosti s výkladem. Dětem jsme ukázali, jak vypadá oblečený hasič v „plné polní“. Dále jim bylo umožněno potěžkat si dýchací přístroj a vidět, jak se obléká a nosí. Pak jsme jim pomocí obrázků vysvětlovali, jak se mají chovat v případě mimořádné události a jak se evakuovat v případě požáru ve školce.

Po přednášce následovalo malování obrázku (pro nás…) s tématem toho, co v tento den děti prožily a paní Petra Pokorná jim přečetla pohádku o hasičích.

Největší radostí pro všechny podílející se na návštěvě školky v čechtické hasičárně, byl pohled do rozzářených dětských očí. Tato akce byla víceméně první tohoto druhu. Doufáme, že se našim malým občanům den s hasiči líbil natolik, že některé z nich budeme brzo moci přivítat v řadách členů SDH Čechtice a už teď se těšíme na další spolupráci s mateřskou školkou.

Pro Požáry.cz František Kletečka, SDH Čechtice

-wap-
Sdílet