Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V podzemní garáži hořelo auto

Tři hasičské jednotky HZS Moravskoslezského kraje z Ostravy – Poruby, Ostravy – Zábřehu a Ostravy – Fifejd zasahovaly dne 22. 12. 2007 krátce před 14. hodinou u požáru osobního automobilu Renault – Safran (1994) v podzemní garáži hypermarketu Tesco.

Automobil hořel díky technické závadě na elektroinstalaci v motorovém prostoru. Ještě před příjezdem hasičů prokázali svou pohotovost a rychlost členové ochranky obchodního centra a pustili se do boje s hořícím automobilem za pomoci ručních hasicích přístrojů. Také rychle uzavřeli dveře, spojující prostor garáží s prodejní galerií a zabezpečili rychlou evakuaci všech osob ze silně zadýmeného prostoru garáí. Hasiči po příjezdu na místo požár pomocí jednoho proudu zlikvidovali a pomohli s odvětráváním zadýmených prostor.

Díky pohotovosti ochranky a rychlosti zásahu jejich a hasičů byla škoda pouze na vozidle, které hořelo a oheň se nerozšířil na okolo zaparkovaná vozidla.

Škoda byla vyčíslena na 80 tis. Kč, ale zásahem se podařilo uchránit téměř 2,5 mil Kč. Nikdo nebyl zraněn ani usmrcen. Příčinu vyšetřují hasiči a Policie ČR


kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezského kraje

-wap-
Sdílet