Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U domu shořela dvě auta

Na 550 tisíc korun vyšetřovatel předběžně vyčíslil škodu, způsobenou dnes ráno při požáru dvou osobních vozidel a garáže v Brně-Ořešíně. Požár byl operačnímu středisku HZS ohlášen 23.12. 2007 v 07.06 hodin.

Oheň zasáhl vozidlo Peugeot 406 v garáži u rodinného domu, a také vozidlo Hyundai Sonata, zaparkované zhruba 1,5 metru od garáže. Při příjezdu hasičů byla obě auta v plamenech a oheň sálal také na zařízení garáže. Hasiči po vypnutí přívodu el. proudu proti plamenům nasadili tři vodní proudy. Požár lokalizovali v 7.30 hodin a zlikvidovali v 8.42 hodin. Oheň téměř zničil obě auta a silně poškodil garáž. Podle předběžného vyčíslení na vozidle Peugeot požár způsobil škodu 400 tisíc korun, na vozidle Hyundai 50 tisíc korun, zbývající stotisícovou škodu oheň způsobil na stavební části garáže. Příčinu vzniku požáru zjišťují experti HZS Jihomoravského kraje a Policie ČR, odborníci nevylučují úmyslné zapálení.

Na místě zasahovalo pět požárních jednotek – profesionálních hasičů ze stanic v Lidické a Bauerově ulici v Brně a v Tišnově, a dobrovolné jednotky z Lelekovic a Kuřimi.

por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

-wap-
Sdílet