Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jeden závodník zemřel a další čtyři byli zraněni při nehodě motocyklistů v Ostravě

Tragický průběh měl motocyklový závod v Ostravě – Radvanicích. Jeden ze závodníků nedělního závodu nezvládl řízení motocyklu, havaroval a podlehl následkům havárie. Jeho kolize pak zapříčinila havárii dalších čtyř motocyklů.

Operační a informační středisko HZS MSK v neděli 13. července krátce po 14:00 hod přijalo informaci o dopravní nehodě na motocyklových závodech. Krátce na to byla na místo události vyslána jednotka HZS MSK z hasičské stanice Ostrava – Slezská Ostrava a další dvě jednotky dobrovolných hasičů z Ostravy – Radvanic a Havířova – Životic.

Hasiči na místě zajišťovali místo nehody a asistovali zdravotníkům při ošetřování a transportu zraněných osob. Celková bilance hromadné havárie je jeden mrtvý motocyklový závodník, další tři zranění závodníci a jeden zraněný divák. Příčiny havárie jsou v šetření.

Jeden ze závodníků byl v době příletu vrtulníku LZS již resuscitován lékařem závodu. Jeho zranění však byla neslučitelná se životem a pokusy o záchranu pacienta tak byly neúspěšné. Zemřel na místě události.

Sedmadvacetiletý muž si přivodil zranění horní a dolní končetiny. Po prvotním ošetření jej letečtí záchranáři přepravili do další péče ostravské Fakultní nemocnice.

O rok starší pacient byl poraněn rovněž v oblasti končetin, u dvaapadesáti­letého muže pak zasahující lékař zjistil zranění hrudníku. Postižení byli při vědomí a se zdravotníky komunikovali.

Poté, co jim posádky ZZS poskytly přednemocniční neodkladnou péči, byli oba sanitním vozidlem transportováni do Městské nemocnice Ostrava, a to na urgentní příjem, resp. úrazovou ambulanci.

řekl nám tiskový mluvčí zdravotníků Lukáš Humpl

Marek Gašparín
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet