Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Prvního ročníku TFA Petřvald se zúčastnilo celkem 38 mužů a žen

V sobotu 12. 7. 2014 se od 9:00 v areálu pod hasičskou zbrojnicí v Petřvaldě, konal vůbec první závod v TFA pořádaný SDH Petřvald.

Ve startovní listině bylo přihlášeno celkem 46 závodníků. Na start se jich nakonec postavilo 38, z toho 30 mužů a 8 žen. Pořadatelé připravili středně náročnou rovinatou trať na travnatém povrchu, Vzhledem k absenci výběhu po schodišti bylo jako nejtěžší prvek vloženo tahání 70 kg těžké figuríny do kopce, který slouží v zimních měsících pro bobování.

Tento prvek v kombinaci s roztažením 2× 3B hadic byl rozhodující pro konečné umístění v závodě ve všech kategoriích mužů. Při tahání figuríny do kopce si někteří závodníci sáhli hluboko na dno svých sil, ale je nutno dodat, že pouze jediného závodníka figurína udolala. I z toho lze usuzovat na vysokou trénovanost všech přihlášených hasičů.

Po tažení figuríny následovaly na trati disciplíny v podobě přenesení závaží 2× 23 kg, posun zaváží kladivem po kolejnici, překonání 10 ks pneu, hammer box, 4 x překlopení pneumatiky s ocelovým ráfkem z Tatry 148. Jako finálová disciplína bylo roztažení zavodněné hadice C a sestřik terče, který zastavil časomíru.

Vzhledem k tomu, že v ženské kategorii byla první tři místa v rozmezí 65 setin sekundy, měly prostřiky terče i fatální následky na výsledný čas.

Disciplína „sestřik terče“ byla závodníky velice kladně hodnocena – bylo to zajímavé zpestření skladby disciplín v soutěžích TFA.

Za velice příjemného počasí závody probíhaly v rychlém tempu a tak zhruba po 4 hodinách začalo vyhlášení vítězů v jednotlivých kategoriích „muži do 35 let, muži nad 35 let, muži nad 45 let a ženy“.

Po skončení vyhlašování výsledků proběhla tombola, kdy si závodníci díky sponzorům soutěže odnesli hodnotné ceny a dostalo se opravdu na všechny, kteří v místě soutěže zůstali.

Velké poděkování za hladký proběh soutěže zaslouží všichni členové realizačního týmu z řad SDH Petřvald a jejich rodinných příslušníků.

Sdílet
Přiložené soubory
TFA_Petrvald_vysledky_2014.xls zobrazit online XLS 93 kB