Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Košutky zahraňovali kobylku

Ke klisně čekající hříbě, která sklouzla ze břehu do řeky Radbuzy mezi Šlovicemi a Dobřany, u statku pod dálničním mostem, vyjížděli na Štědrý den po poledni profesionální hasiči ze stanic Pobřežní a Košutka. Kobyla utekla z ohrady a spadla do řeky.

V době příjezdu hasičů zvířeti koukal z vody krk a hlava. Hasiči povolali na místo také automobilní jeřáb. Než však přijel, vytáhli promrzlé zvíře hasiči za pomoci hadic, které jí uvázali kolem krku a nohou. Kobylku nejprve táhli ručně, později museli použít naviják. Po vytažení na břeh se zvíře postavilo na nohy a bylo odvedeno do stáje.
K otevření bytu ve třetím nadzemním podlaží v Lidické ulici v Plzni vyjížděli na Štědrý den po poledni profesionální hasiči ze stanice Košutka. Uvnitř bytu se nacházela osoba, která nekomunikovala. Hasiči se nejprve snažili dveře otevřít pomocí sjížděče. Když se to nedařilo, vykopli dveře. Uvnitř na zemi ležela třiasedmdesátiletá žena, která byla pravděpodobně otřesena po pádu. Po poskytnutí předlékařské pomoci hasiči ženu předali ZZS. Po jejím ošetření zdravotníky hasiči pomohli ženu snést po schodech a naložit do sanitky. Byt byl předán dceři postižené a jejímu manželovi.

Tiskový mluvčí HZS Plzeňského kraje: por. František Vaško

Ilustrační foto: Leoš Kučera (HZS hl. m. Prahy)

-wej-
Sdílet