Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Frýdecko-Místecku zemřela při nehodě řidička osobního automobilu, nepřežila střet s náklaďákem

Více než na tři a půl hodiny zablokovala tragická dopravní nehoda provoz na silnici I/11 u Jablunkova. Čelní střet osobního automobilu a kamionu nepřežila řidička osobního automobilu.

Operační a informační středisko HZS MSK přijalo tísňový hovor ohlašující dopravní nehodu v úterý 15. července 2014 v 1:24 hodin v noci. Na místo události byla vyslána jednotka HZS MSK ze stanice Třinec a dobrovolní hasiči z Jablunkova.

K dopravní nehodě automobilu a kamionu došlo na 339. km silnice I/11, v katastru obce Jablunkov. Smrtelnou nehodu nepřežila řidička osobního automobilu. Hasiči na místě zajistili místo nehody a po vyšetření nehody vyprostili řidičku z automobilu.

Na místo ihned vyjela nejbližší posádka rychlé zdravotnické pomoci a výjezdová skupina s lékařem z Třince. První záchranáři byli na místě během sedmi minut od nahlášení.

Ani rychlý příjezd odborné pomoci však nemohl přispět k záchraně mladé ženy, která cestovala v osobním automobilu. Po kolizi zůstala zaklíněná ve vraku vozidla a zasahující lékař zjistil, že nejeví žádné známky života. Utrpěla mnohočetná a se životem neslučitelná poranění, kterým podlehla bezprostředně po nehodě. Lékař již mohl jen konstatovat její smrt.

Následně hasiči odtáhli auta, uvolnili a uklidili komunikaci tak, aby v 5:00 hod ráno byla frekventovaná silnice alespoň kyvadlově zprůjezdněna. Hasiči ukončili zásah na místě události kolem 7:00 hod. ráno.

Marek Gašparín
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet