Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič kamionu přejel svodidla na 48. kilometru dálnice D5 a havaroval, poškozeno bylo i další vozidlo

Havárie kamionu, který převážel plastové díly na automobily a k níž došlo na 48. kilometru dálnice D5, byla policistům oznámena dnes odpoledne před 14. hodinou. Dle zatím zjištěných informací přejel řidič kamionu jedoucího ve směru na Rozvadov přes středová svodidla do protisměrného pruhu tělesa dálnice (směr Praha) a zde havaroval.

Při nehodě mělo dojít k poškození dalšího kamionu jedoucího rovněž ve směru na Rozvadov, kdy odlétající části nákladu havarovaného kamionu poškodily jeho čelní sklo.

Policisté jsou v současné době na místě kolize. Provedenou dechovou zkouškou bylo u řidiče vyloučeno požití alkoholických nápojů před jízdou. Jako možnou příčinu nehody nelze v této chvíli zcela vyloučit technickou závadu – poškození pneumatiky.

Kompletní nehodový děj a všechny okolnosti nehody budou však předmětem dalšího šetření. Doprava na dálnici D5 ve směru na Prahu je nyní svedena do jednoho jízdního pruhu, který je s opatrností průjezdný. Doba, která bude nutná k odstranění následků nehody, byla odhadnuta přibližně na dvě hodiny.

por. Bc. Jana Tomková
Policie ČR
Sdílet