Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vánoce na Královéhradecku

Vánoční svátky proběhly z pohledu hasičů poklidně. Na Štědrý den a během následujících dvou vánočních svátků hasiči Královéhradeckého kraje vyjeli k 36 událostem. Ve čtrnácti případech se jednalo o pomoc při dopravních nehodách, v osmi případech o požáry, které způsobily škodu 3 tisíce korun.

Jedenáctkrát se jednalo o tzv. technickou pomoc, ve dvou případech hasiči zachraňovali osoby a zvířata a v jednom případě likvidovali uniklé látky z vozovky. Na Hradecku a Náchodsku hasiči zasahovali devětkrát, na Trutnovsku osmkrát, na Jičínsku šestkrát a na Rychnovsku čtyřikrát.

Osobní vozidlo skončilo na střeše

Na 1. svátek vánoční v 16:49 hodin byla na operační středisko hasičů ohlášena dopravní nehoda osobního vozidla v Pražské ulici v Chlumci nad Cidlinou na Hradecku. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a místní dobrovolní hasiči. Řidič osobního vozidla Opel Corsa z dosud nejasných příčin havaroval na kruhovém objezdu a s vozidlem skončil na střeše. Řidič a spolujezdec utrpěli zranění a byli převezeni záchrannou službou k ošetření do nemocnice. Hasiči zabezpečili vozidlo proti úniku provozních látek, odpojili autobaterii a vozidlo převrátili zpět na kola. Odstranili části havarovaného vozidla a uklidili vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

(foto: požární stanice Nový Bydžov)

Řidič Peugeotu narazil do stromu

V úterý (25. prosince 2007) v 08:27 hodin byli profesionální hasiči z Jaroměře přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla na silnici č. 285 17 mezi Českou Skalicí a obcí Spyta na Náchodsku. Řidič Peugeotu vyjel mimo vozovku a narazil do stromu. Utrpěl zranění a byl transportován do nemocnice. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních látek. Po zajištění odstranili vozidlo z vozovky a odstranili následky nehody ze silnice. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

(foto: požární stanice Jaroměř)

Fabie skončila na střeše

Včera (26. prosince 2007) v ranních hodinách vyjeli profesionální hasiči z Broumova k dopravní nehodě osobního vozidla na silnici č. 301 u České Metuje na Náchodsku. Plně obsazená Š Fabia skončila na střeše mimo vozovku na soukromém pozemku u domu. Jedna osoba byla zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči odpojili u vozidla autobaterii a zamezili úniku provozních látek. Po zajištění vozidla předali místo nehody Policii ČR k dalšímu šetření.

(foto: požární stanice Broumov)


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-wap-
Sdílet