Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů při dopravní nehodě u Žeranovic

Dne 31. 12. 2007 v 10:30 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při vážné dopravní nehodě u Žeranovic na Kroměřížsku.Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k vážné dopravní nehodě dvou osobních automobilů.

Dne 31. 12. 2007 v 10:30 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě u Žeranovic na Kroměřížsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u obce Žeranovice došlo k vážné dopravní nehodě dvou osobních automobilů zn. Š Octavia a Š Forman.

Hasiči dorazili na místo ze záchranářů jako první. Po vzájemném čelním střetu obou vozů došlo ke dvěma zraněním ve formanu. Řidič utrpěl zranění na hlavě a i se spolujezdkyní byl následně převezen do nemocnice k ošetření a další nezbytné péči přivolanou zdravotnickou záchrannou službou. Řidiči octavie se po nárazu aktivovaly airbagy, které ho ochránily před zraněním.

Po dopravní nehodě došlo k úniku provozních kapalin a olejů, které hasiči postupně zlikvidovali sorbenty. Vozidla byla zajištěna proti případnému požáru.

Po zadokumentování dopravní nehody pomohli hasiči s úklidem vozovky a s naložením vraků aut na odtahovou službu. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost dopravy.


mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje


-swo-
Sdílet