Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Plzeňském kraji hořely nejen balkony

V prvních hodinách roku 2008 zaměstnávaly hasiče požáry. Jen v době od 00.21 hodin do 2.19 hodin vyjížděli k sedmi požárům. V několika případech byla na vině zábavní pyrotechnika. Škody však byly malé a nedošlo k žádnému zranění osob.

K požáru plastové židle na balkoně ve čtvrtém patře domu v Kovařovicově ulici v Domažlicích vyjížděli v prvních minutách dne místní profesionální hasiči. Požár uhasil před příjezdem hasičů soused. Při události došlo ke škodě také na parapetu a koberci uvnitř bytu. Škoda byla vyčíslena na deset tisíc korun. Příčinou požáru byla patrně zábavní pyrotechnika.

K požáru balkonu ve druhém patře domu ve Fučíkově ulici v Plané vyjížděli před jednou hodinou ranní místní dobrovolní hasiči a profesionálové z Tachova. Hořelo proutěné křeslo a lampička. Také zde byla na vině pravděpodobně ,,zatoulaná“ rachejtle. Škoda byla vyčíslena na deset tisíc korun a uchráněné hodnoty na 100 tisíc korun.

Škodu dva tisíce korun způsobil požár pod stavební buňkou v Železné Rudě, ke kterému před jednou hodinou ranní vyjížděli místní dobrovolní hasiči. Příčinou požáru byla pravděpodobně nedbalost.

Beze škody se obešel požár papírové krabice na balkoně v Lipové ulici v Horní Bříze, ke kterému vyjížděli před jednou hodinou ranní místní dobrovolní hasiči. Na vině byla pravděpodobně také světlice.

Beze škody se obešly dva požáry odpadkových košů na náměstí Republiky v Plzni, ke kterým vyjížděli před jednou hodinou ranní místní profesionální hasiči. Příčinou požárů byla nedbalost nebo úmysl.

K původně ohlášenému požáru lesa v Nové Vsi u letiště Líně vyjížděli před druhou hodinou ranní profesionální hasiči ze stanic Pobřežní, Slovany a Košutka a dobrovolní hasiči z Dobřan. Po dojezdu na místo hasiči zjistili, že hoří zděná chata, která měla sloužit jako sklad Armády ČR. Zásah zkomplikoval fakt, že v obci Lhota byly zamrzlé hydranty. Voda na místo musela být dopravována kyvadlově pomocí dvou cisteren. Objekt byl zakouřen. Hasiči zasahovali v dýchací technice a musela být nasazena přetlaková ventilace. Požár byl lokalizován po necelých třech hodinách a zlikvidován až před devátou hodinou ranní. Na dohlídce až do poledních hodin zůstali dobrovolní hasiči z Nové Vsi, které zajistil starosta obce. Jelikož se jednalo o vojenský objekt, musela na místo armádní vyšetřovatelka­.Událost se obešla beze škody, jelikož byl objekt určen k demolici. Příčina požáru se šetří.

Po druhé hodině hořel ještě plastový kontejner v Komenského ulici v Plzni, kde zasahovali místní profesionální hasiči.

Ilustrační foto

Tiskový mluvčí HZS Plzeňského kraje: por. František Vaško

-wap-
Sdílet