Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Auto mladíkům sjelo do rybníka v Dubí, vytáhnout ho museli hasiči s jeřábem

Smolný nedělní podvečer byl pro dva mladé muže v Dubí. Řidič osobního automobilu totiž vozidlo zaparkoval u cesty poblíž rybníka v Dubí a se spolujezdcem vystoupil. Oba se pak chtěli jít projít kolem hráze rybníka.

Asi po dvaceti metrech chůze ale zpozorovali jak se jejich vozidlo samovolně rozjelo a sjelo přímo do rybníka a posléze skončilo pod hladinou. Zdrcenému řidiči tak přijeli na pomoc profesionální hasiči.

Velitel zásahu Jan Zajáček z HZS Teplice uvedl, že automobil skončil několik metrů od břehu pod vodou. Zpět na břeh mu tak musela těžká vyprošťující technika. Hasiči z Teplic si tak na pomoc povolali automobilový jeřáb z Ústí nad Labem. Obě hasičské jednotky tak dlouhé desítky minut pracovaly na vytažení automobilu.

Do rybníka tak musela nejprve dvojice hasičů v potápěčském neoprému, aby zajistila pod vodou automobil, ze kterého začaly unikat provozní látky. Teprve poté mohli hasiči pomocí automobilového jeřábu auto vytáhnout na břeh.

Hasiči tak po vytažení vozu ještě asanovali hladinu rybníka pomocí sorbentu. Na místě zasahovali také dopravní policisté a v místě kuriózní nehody kyvadlově řídili dopravu strážníci z Dubí.

Jan Vraný a Tomáš Straka www.e-teplicko.cz / JV PRESS
Sdílet