Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Letošní první zásah hasičů města Železná Ruda

Přibližně půl hodiny po příchodu nového roku, vyjela naše jednotka na poslední žádost OPIS HZS Pk Úo Klatovy (jelikož byl přesunut na KOPIS do Plzně), k likvidaci požáru dřevěné chatky v prosotru lyžařského areálu Samoty. Šlo o požár podlahy chatky, pod kterou byla vhozena zábavná pyrotechnika.

Přibližně půl hodiny po příchodu nového roku, vyjela naše jednotka na poslední žádost OPIS HZS Pk Úo Klatovy (jelikož byl přesunut na KOPIS do Plzně), k likvidaci požáru dřevěné chatky v prostoru lyžařského areálu Samoty. Šlo o požár podlahy chatky, pod kterou byla vhozena zábavná pyrotechnika, některým z několika stovek návštěvníků místních oslav příchodu nového roku. V chatce bylo zázemí hrajících DJ´s. Majitel areálu se snažil pomocí hasicích přístrojů podlahu uhasit zvenku, ale protože nebylo možné se na ohnisko požáru dostat, musela přijít ke slovu motorová pila a podlaha byla částečně rozřezána. Pomocí WAP z RZA Nissan byl požár po několika minutách lokalizován a zlikvidován. První výjezd naší nové CAS20 Terrno se tedy obešel bez vážnějších škod a stejně jako CAS24 T815 nebyla na místě události zapotřebí. Po vyšetření události ZPP z HZS Klatovy a Policií ČR předala naše jednotka místo majiteli a vrátila se na základnu.

Během této události na místě zasahovala ještě Horská Služba a ZZS Klatovy, jelikož došlo k menšímu zranění jednoho z návštěvníků.

Příjezd na místo události naší jednotce velmi silně komplikovali návštěvníci zábavy posilnění alkoholem, kteří úmyslně blokovali cestu a hráli si na „hrdiny“. Někteří bohužel i kopali do našeho zásahového vozu. Tato nepříjemnost se obešla beze škod na naší technice a několika provokatérům bylo vše patřičně vysvětleno…

Filip Brož – Hasiči města Železná Ruda


-swo-
Sdílet