Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mýtná brána pomohla hasičům

Sbor dobrovolných hasičů v Chodově u Karlových Varů skvěle vyřešil problém se zálohováním rozvodu elektrické energie. Podařilo se to díky vyřazené a následně odkoupené elektrocentrále z mýtné brány!

Ahoj kamarádi hasiči,

stejně jako my, tak i mnoho z vás na svých požárních stanicích jistě často řešilo problém se zálohováním rozvodu elektrické energie. U nás jsme donedávna měli benzínový generátor Gessan 7000, který však při zapnutí jakéhokoliv většího spotřebiče kolísal a jeho provoz byl nestabilní. Po několika reportážích v televizi, kde svorně všichni pomlouvali MÝTO na českých silnicích a hlavně provizorní připojení bran na elektrocentrály, jsem neváhal a kontaktoval firmu Kapsch.

Na dotaz co budou dělat s elektrocentrálami po přepojení na pevný přívod mi bylo sděleno, že tuto službu pro ně zajišťuji firmy Carrot Euro s.r.o. www.carroteuro.com a Altron, a.s. www.altron.cz. Neváhal jsem a obě tyto firmy oslovil. Z obou firem se vrátila odpověď, že by nebyl problém po stažení generátorů z bran tyto odprodat pro zálohování hasičské stanice. Výběr nakonec vyhrála firma Altron, která nám nabídla Generátor Olympian GEP13,5 – 2. Jedná se o dieselový agregát od firmy Phoenix-Zeppelin – třífázový o výkonu 13,5kVA, s automatickým startem připojením a předehřevem. Cca po 20 vteřinách od výpadku elektřiny dojde k připojení běžícího generátoru k síti na stanici.

Generátor má naběháno 3500Mth a jeho životnost je 15000Mth. Jak je vidět z fotografií, vypadá jako nový jak z venku, tak uvnitř. Po mnoha zkoušeních a testech jsme s generátorem naprosto spokojeni.

Cena je velmi příznivá a jistě se obě firmy vašim případným požadavkům budou snažit vyhovět. Obě firmy nabízejí také pronájem generátorů, což by šlo řešit s pomocí sponzorů, kteří by si toto mohli odepsat jako službu.

Přeji krásný Nový rok všem uživatelům Požárů.cz.

Standa Šimral, SDH Chodov u Karlových Var, www.sdhchodov.cz

-wap-
Sdílet