Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 2. ledna 2008

Profesionální hasiči ze stanice Náchod vyjeli v 09:44 hodin k dopravní nehodě, která se stala mezi Náchodem a Bezděkovem nad Metují. Řidička osobního vozidla Opel Zafira z dosud nejasných příčin vyjela mimo vozovku a narazila do stromu. Žena zůstala ve vraku vozidla uvězněna a vyprostili ji až hasiči .

Hradec Králové
Královéhradečtí hasiči vyjeli v 11:08 hodin do hotelu Amber na Riegrově náměstí v Hradci Králové, kde v jednom z pokojů ve druhém patře zůstala uvězněna nemohoucí žena. Hasiči za asistence Policie ČR a ředitele hotelu dveře pokoje otevřeli a ženu předali do péče záchranné služby.

Po jedné hodině odpoledne byli hasiči požádáni o pomoci při otevření dveří bytu v domě s pečovatelskou službou Harmonie v Hradci Králové. Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že se jedná o planý poplach a není nutné otevírat dveře bytu.

Jako planý poplach se ukázalo hlášení o požáru osobního vozidla v ulici E. Beneše v Hradci Králové. Při příjezdu hasičů na místo události nebylo nalezeno žádné hořící vozidlo. Podle svědků se jednalo o zahoření kanystru z osobního vozidla, který řidič uhasil vlastními prostředky a z místa odjel.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou vyjeli na žádost Policie ČR k otevření dveří rodinného domu v Kostelci nad Orlicí, kde zůstal zapnutý el. spotřebič.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, Žamberka a dobrovolní hasiči z Rokytnice v Orlických horách vyjeli v 15:46 hodin k dohašení požáru stodoly ze Silvestra v Říčkách v Orlických horách. Došlo k znovuvznícení uhlí a skladu materiálu.

Dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí vyjeli k likvidaci požáru stromu v místním parku. Jednalo se o požár v dutině pokáceného stromu. Požár nezpůsobil žádné hmotné škody.

Územní odbor Náchod
Profesionální hasiči ze stanice Náchod vyjeli v 09:44 hodin k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. 303 16 mezi Náchodem a Bezděkovem nad Metují. Řidička osobního vozidla Opel Zafira z dosud nejasných příčin vyjela mimo vozovku a narazila do stromu. Žena zůstala ve vraku vozidla uvězněna a vyprostili ji až hasiči pomocí speciálního vyprošťovacího zařízení. Zraněná řidička byla převezena záchrannou službou do nemocnice. Společně se ženou cestovaly ve vozidle také dvě děti, které ošetřili hasiči a do příjezdu dalšího vozidla záchranné služby usadili v hasičské cisterně. Po příjezdu sanity byly obě děti převezeny do nemocnice. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Náchod)

Hasiči z Jaroměře otevírali dveře bytu na nám. ČSA v Jaroměři.



Územní odbor Trutnov
Profesionální hasiči z Vrchlabí s cisternou a hasiči z Trutnova s vyprošťovacím automobilem vyjeli v jednu hodinu odpoledne k dopravní nehodě, která se stala u obce Rudník. Řidič osobního vozidla Nissan Micra sjel mimo vozovku a skončil v potoce. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a úniku provozních látek. Pomocí jeřábu vytáhli vozidlo zpět na vozovku a pomohli jej naložit na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Dobrovolní hasiči z Úpice byli přivoláni k otevření bytu v Seifertově ulici v Úpici. Cestou k zásahu byla žádost odvolána a jednotka se vrátila zpět na základnu.

Územní odbor Jičín
Hasiči z Jičína otevírali dveře bytu v ulici Jarošov v Jičíně.

Profesionální hasiči ze stanice Hořice vyjeli k otevření bytu v Riegrově ulici v Hořicích. Na doporučení Městské policie hasiči byt neotevřeli.


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-
Sdílet