Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pár zásahů Olomouckých hasičů

Ve čtvrtek 3. ledna byl v 15:24 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár chaty v Mohelnici na ulici Uničovská. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Zábřehu, kteří když přijeli na místo, u požáru zasahovali již dobrovolní hasiči z Mohelnice a Loštic.

V průběhu včerejšího dne, čtvrtku 3. ledna, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 14 událostem, z nichž museli zlikvidovat:
4 požáry,
1 dopravní nehodu,
8 technických pomocí a
1 ostatní událost.

OLOMOUC
Požár kanceláří
Ve čtvrtek 3. ledna byl v 13:21 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár kanceláří v Uničově na ulici Mohelnická. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Uničova, kteří po příjezdu zjistili, že se jedná o požár v kanceláři v druhém nadzemním podlaží pekárny. Jednotka v dýchacích přístrojích provedla nucené odvětrání prostor a likvidaci požáru jedním hasicím přístrojem. Požárem bylo zničeno kancelářské pracoviště včetně výpočetní techniky a elektrický přímotop, který jednotka odpojila ze sítě. Během zásahu se na místo dostavily také dobrovolné jednotky z Uničova a Troubelic, které však nezasahovaly. Požár způsobil předběžnou škodu 80 tisíc korun, příčinu stanovil vyšetřovatel jako používání přímotopu.

SEVER
Požár chaty
Hasiči průzkumem zjistili, že se jedná o požár v okolí komínového tělesa zahradní chatky, která je trvale obydlená jejím majitelem. Jednotky provedly odpojení elektrického proudu a odvětrání prostoru chatky. Poté museli rozebrat okolí komínového tělesa motorovou pilou a dřevěnou stěnu chatky nářadím, protože došlo k zahoření v tomto prostoru. Jednotka dobrovolných hasičů z Lukavic byla po příjezdu na místo události velitelem zásahu odvolána zpět na základnu. Požár způsobil předběžnou škodu 10 tisíc korun.


Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje



-swo-
Sdílet