Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár chalupy byl založen úmyslně

Požár chalupy byl na operační středisko hasičů ohlášen sousedy ve 4:38 hod. V té době byl dům prázdný a sousedy na oheň upozornilo i zabezpečovací zařízení. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Jablonného v Podještědí, České Lípy a dobrovolní kolegové ze Cvikova a Nového Boru s šesti cisternovými vozy.

Podle vyjádření majitelky chalupy, kterou včera 3. ledna 2008, okolo čtvrté hodiny ranní zachvátil požár, vznikla na stavbě a zařízení škoda ve výši čtyř milionů korun. Nová dřevěná chalupa o rozměrech přibližně 10 × 12 metrů, stojící v části Naděje obce Cvikov, shořela téměř celá. Poškozeno je vnitřní vybavení, střecha domu se bude muset strhnout. Podle předběžného ohledání místa požáru je příčinou úmyslné zapálení za pomoci hořlavé látky. Požár šetří Policie ČR.

Oheň vznikl v přízemí domu a postupně se rozšířil i do patra a na střešní konstrukci. Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu po dvaceti minutách. K uhašení všech ohnisek požáru bylo zapotřebí tří vodních proudů. Hasební práce trvaly ještě téměř jednu hodinu. Poté museli hasiči vynášet ohořelé zařízení domu ven a hledat skrytá ohniska požáru. Ve čtvrt na devět předali hasiči místo požáru majitelce domu.


por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí HZS Libereckého kraje

-swo-
Sdílet