Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Smrtelná zranění utrpěla osoba, která spadla z asi dvacetimetrové výšky do Divoké Šárky v Praze

Jen devět minut po třinácté hodině přijali policisté informaci od záchranné služby, že vyjíždí k pádu ženy ze skály v Divoké Šárce. K místu proto ihned vyjeli policisté z okolí, kriminalisté, záchranáři s lékařem a hasiči-lezci.

Přivolaný lékař už bohužel nedokázal ženě pomoci, pádem z asi dvacetimetrové výšky totiž utrpěla zranění neslučitelná se životem a na místě zemřela. Asi padesátiletá žena u sebe neměla žádné doklady, do Divoké Šárky tak vyrazili i detektivové specializující se na pátrání po osobách a zjišťování totožnosti, kteří na případu velmi usilovně pracují.

Kriminalisté z výjezdové skupiny prvního policejního obvodu a krajského ředitelství v současné chvíli zjišťují, co předcházelo pádu. Zda se jedná o nešťastnou náhodu nebo jestli například žena nespáchala sebevraždu.

Policejní hlídky včetně asi desítky policistů ze speciální pořádkové jednotky pak prohledávali okolí, zajímali se zejména o místo, odkud žena spadla, zda po sobě nezanechala doklady nebo případně dopis na rozloučenou.

por. Bc. Jana Rösslerová
Policie ČR
Sdílet