Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výbuch v brněnské garáži

Tři jednotky profesionálních hasičů zasahovaly v noci na dnešek při likvidaci požáru garáže v Bochořákově ulici v Brně-Žabovřeskách. Lidé z okolí uslyšeli krátce po 22. hodině výbuch a vzápětí z garáže vyšlehly plameny a hustý dým.

Požár byl operačnímu středisku HZS ohlášen ve 22.06 hodin a na místo vyjely jednotky hasičů ze stanic v Lidické a Bauerově ulici a na Brněnské přehradě. Jednotka ze stanice na přehradě zůstala v záloze a nezasahovala.

Požár zachvátil přízemní garáž a hustý dým bezprostředně ohrožoval obyvatele čtyřpatrového panelového domu. Z bytu nad garáží a z chodeb domu hasiči zachránili dva lidi, dalších šest obyvatel domu evakuovali. Po odpojení přívodu plynu a elektřiny hasiči proti plamenům nasadili dva vodní proudy. Požár se podařilo dostat pod kontrolu ve 22.06 hodin, po dohašení a ochlazení požářiště oheň hasiči zlikvidovali ve 23.08 hodin. Z garáže hasiči vynesli tlakovou láhev k potápěčské soupravě. Žár poškodil horkovod a hasiči na místo povolali správce technických sítí. Protože obyvatelé domu zůstali bez elektřiny, tepla a plynu, hasiči o události informovali představitele městské části, pomoc nabídla i brněnská Charita.

Při požáru nebyl nikdo zraněn. Oheň v garáži poškodil dva zaparkované motocykly, nářadí, zařízení garáže a další uskladněné věci. Celkovou škodu vyšetřovatel předběžně vyčíslil na 250 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření, oheň však s největší pravděpodobností vzplanul po technické závadě na nabíječce baterií či samotné baterii.


por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

-wap-
Sdílet