Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár domu a stodoly v Divišovicích

Před jedenáctou hodinou večer dne 10. 1. 2008 byl na krajské operační středisko HZS ohlášen požár rodinného domu v obci Divišovice na Klatovsku. Na místo vyjely profesionální jednotky z Klatov a dobrovolné jednotky z Dešenic, Janovic nad Úhlavou a Strážova.

Požárem byla zasažena střešní část jednopodlažního rodinného domu o rozměru cca 15 × 8 m, odkud se oheň rozšířil na vedlejší stodolu o rozměru cca 12 × 10 m. Požár byl zlikvidován do dvou hodin, poté hasiči strhnuli krov, dohašovali skrytá ohniska a vynesli ohořelé věci z objektu.

Celá střecha a stodola ze dvou třetin kompletně shořely, hasičům se podařilo uchránit napojený objekt bývalé kovárny a v blízkosti stojící rodinný dům. Uchráněné hodnoty byly odhadnuty na 2 miliony korun. Ještě před příjezdem hasičů pomohli sousedi osmdesátileté uživatelce domu odejít ven, nebyla nijak zraněna, a také s odvedením šesti koní, kteří se v objektu nacházeli.

Podle slov vyšetřovatele příčin požáru začalo pravděpodobně hořet ve střešní části obytného domu, odkud se požár dále rozšířil na stodolu. Příčina je zatím v šetření, předběžně se může jednat o závadu na komínovém tělese, nedbalost nebo úmysl. Škoda byla prozatím odhadnuta na 300 tisíc korun.


Blanka Nechvátalová
HZS Plzeňského kraje

-wap-
Sdílet