Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru rodinného domu na Příbramsku došlo ke zranění dvou hasičů

Krátce před osmou hodinou byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámen požár rodinného domu v Příbrami – Žežicích.

Na místo byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Příbram a dobrovolné jednotky SDH Příbram- Březové hory a Příbram I. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o požár dvougeneračního jednopatrového domu a požár zasáhl první patro.

V 9.25 hodin se podařilo hasičům dostat požár pod kontrolu. Při zásahu došlo ke zranění dvou hasičů – jeden se nadýchal zplodinami kouře, druhý má popáleniny I. stupně – ZZS ho odvezla k ošetření do nemocnice. Požár se dohašuje, předběžně je škoda odhadnuta na 1,1 milionu korun, obyvatelé domku nebyli zraněni – při příjezdu hasičů nikdo uvnitř domu nebyl. Hasiči na místo povolávají pracovník Technického ústavu požární techniky.

Aktualizace: 13.00 hodin

Požár se hasičům podařilo zlikvidovat v 11.30 hodin. Způsobená škoda je 1,1 milionu korun, uchránit se podařilo hodnoty za 1,5 milionu korun. Příčina vzniku požáru zůstává v šetření.

nprap. Lenka Kostková
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje
Sdílet