Pátek 17. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V centru Vítkovic havarovala dvě auta, před zraky lidí úřadoval vyprošťovací automobil Bizon

Jednotka profesionálních hasičů (HZS MSK) z Ostravy-Zábřehu zasahovala ve středu 30. 7. 2014 před polednem v centru Ostravy-Vítkovic, kde se srazily dva osobní automobily – Peugeot 206 a Škoda Octavia Combi. Nehoda se obešla bez zranění a tak velkou pozornost kolemjdoucích upoutalo otáčení peugeotu z pravého boku zpět na kola.

Nehoda se stal před jedenáctou hodinou za katolickým kostelem v centru Vítkovic – na křižovatce Mírové a Jeremenkovy ulice. Na místo vyjela jednotka HZS Moravskoslezského kraje ze stanice v Ostravě-Zábřehu.

Hasiči zabezpečili obě havarovaná vozidla před požárem. Řidiče nemuseli vyprošťovat, vylezli sami, nehoda se obešla také bez úniku provozních kapalin. Po příjezdu vyprošťovacího speciálu Mercedes Actros Bizon ze zábřežské stanice postavili hasiči během několika minut Peugeot zpět na kola a odtlačili ho z frekventované silnice do klidnější zóny, kde už stála Octavia.

Práci hasičů pozorně sledovaly desítky dospělých i dětí. Ve svých mobilních telefonech již mají uloženu ukázku rychlého a bezproblémového zásahu hasičů.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet