Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vyproštění muže, který spadl na stavbě obchodního centra

Dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Ostravě-Zábřehu a Ostravě-Porubě vyjely v pondělí 14. 1. 2008 ráno k záchraně muže.

Dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Ostravě-Zábřehu a Ostravě-Porubě vyjely v pondělí 14. 1. 2008 ráno k záchraně muže, který spadl z výšky několika metrů na dno výtahové šachty v suterénu staveniště, rozšiřující Shopping Park Ostrava v Ostravě-Zábřehu. Nehodu ale nepřežil.

Nehodu oznámila hasičům krátce po půl osmé ráno Zdravotnická záchranná služba, která ihned poslala na staveniště sanitku. Lékař mohl už jen konstatovat úmrtí šestadvacetiletého muže, pracovníka bezpečnostní služby.

Zábřežská jednotka hasičů se proto mohla vrátit zpět na nedalekou stanici, druhá, porubská jednotka, čekala zhruba do půl jedenácté na zdokumentování smrtelné nehody Policií ČR. Tělo muže pak hasiči vytáhli nahoru ze suterénu do přízemí staveniště pomocí trojnožky, kde ho předali policistům. Ti prošetřují všechny okolnosti nehody.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-kaw-
Sdílet