Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plastový Američan v Čechách

Vážení hasiči, příznivci hasičiny a hasičů, chtěl bych se s vámi podělit o pár snímků modelu amerického vozu AMERICAN La FRANCE Eagle v měřítku 1:25. Minulý rok v létě jsem si přes internetový obchod objednal model tohoto vozu…

…po necelém týdnu doma dorazila velká krabice. Veškerá práce musela utichnout a já jsem se vrhnul do rozbalení balíku.

Po otevření na mě vykoukla veliká krabice a já jsem zůstal zcela šokován. Obdivoval jsem krásnou kresbu. Ale to hlavní na mě ještě čekalo. Hurá na obsah krabice. Po otevření prostě paráda. Veškeré díly krásně a perfektně odlity bez otřepů. Kabina byla velmi krásná a už jsem se těšil, až bude model hotový. Model vyrobila firma TRUMPETER v Číně. Musím se ale přiznat k jedné věci. Moc jsem této firmě nevěřil a váhal jsem s objednáním modelu. Myslel jsem, že díly nebudou kvalitní a budou s otřepy. Naštěstí se moje obavy nevyplnily. Po hrubém prostudování obsahu jsem otevřel návod. Ten byl samozřejmě také velmi kvalitně a dobře zpracován a byl velmi přehledný.

Večer nezbývalo než zasednout ke krásnému modelu a dát se do jeho stavby. Po necelém měsíci a půl intenzivní práce na mě vykoukl krásný model . Z fotografií můžete posoudit, jak se povedla jeho stavba, která trvala přes 120 hodin. Model se stavěl bez větších problémů. Jedinou úpravu, kterou jsem provedl na tomto modelu, bylo dodělání dýchacích přístrojů do sedadel. Model odpovídá přesně svému vzoru, který je u amerických dobrovolných hasičů ve městě COLLEGE PARK.

Ještě jedna věc zbývá a to je doplnit cenu tohoto modelu. Model se dá koupit v několika internetových obchodech od 1200,–Kč až po 1400,–Kč. Já osobně jsem model koupil i internetovém obchodě u pana Bílka. Cena byla 1300 Kč a při objednání jsem neplatil žádné poštovné, protože u objednávek za 1300 a výše se poštovné v tomto obchodě neplatí.

Takže příznivci modelů hasičských vozů, hurá do stavby této nádhery.

Pro Požáry.cz Vašek HAKL

Odkaz na internetové stránky sboru, kde vozidlo slouží: www.cpvfd.org

-wap-
Sdílet