Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě zemřela spolujezdkyně

Profesionální hasiči z Náchoda vyjeli krátce před jedenáctou hodinou dopoledne k vážné dopravní nehodě, která se stala v části obce Červený Kostelec. 76letý řidič osobního vozidla Trabant vyjel v zatáčce vpravo mimo vozovku, kde přerazil betonový patník

. Následně čelně narazil do stromu. 70letá spolujezdkyně utrpěla těžké zranění, kterému na místě podlehla. Řidič utrpěl vážné zranění a byl letecky transportován do královéhradecké nemocnice. Hasiči asistovali záchranné službě při ošetření zraněného muže a pomohli s jeho naložením do vrtulníku. Dále zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních látek. Po zadokumentování místa nehody zasypali uniklé látky sorbentem a očistili vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

(foto: stanice Náchod)

Další případy Královéhradeckých hasičů ze dne 14.1.08

Hradec Králové

Královéhradečtí hasiči vyjeli v 09:33 hodin k dopravní nehodě, která se stala na silnici ve směru Hradec Králové – Jičín u obce Všestary. Řidič osobního vozidla Š Fabia předjížděl nákladní vozidlo s návěsem v místech, kde je to zakázáno a střetl se s protijedoucím osobním vozidlem Volkswagen Passat. Obě vozidla skončila mimo vozovku. Dvě osoby utrpěly zranění. Hasiči zabezpečili havarovaná vozidla proti požáru a úniku provozních náplní. Na místě zasahoval vrtulník LZS a dvě sanity ZZS. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

(foto: centrální stanice Hradec Králové)

Profesionální hasiči z Nového Bydžova byli v 15:50 hodin přivoláni na pomoc s vyproštěním koně z potoka u obce Ohnišťany. Kůň zapadl do bahnitého terénu v potoce a nemohl se dostat ven. Zvíře se podařilo vyprostit ještě před příjezdem hasičů.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Rychnov nad Kněžnou zasahovala u 4 událostí. Ve dvou případech hasiči otevírali dveře bytu v Mírové ulici v Rychnově nad Kněžnou a Javornici.

Bez zranění se obešla dopravní nehoda osobního vozidla, která se stala o půl osmé ráno u Solnice. Rychnovští hasiči zabezpečili vozidlo Š Fabia proti požáru a úniku provozních látek.

Před polednem vyjeli hasiči k nehodě osobního vozidla, které havarovalo na silnici č. I/14 u Lipovky. Vozidlo Š Favorit skončilo na střeše v příkopu. V době příjezdu hasičů se uvnitř ani u vozidla nikdo nenacházel. Hasiči zajistili vozidlo a místo předali Policii ČR k dalšímu šetření.

Drážní hasiči z Hradce Králové odstraňovali stromy, které hrozily pádem na železniční trať 026 u Bolehošti.

Územní odbor Náchod
Hasiči z Jaroměře pomáhali záchranné službě s transportem pacienta do sanity v ulici Národní v Jaroměři, v Černožicích otevírali dveře rodinného domu.

Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem byli v 08:56 hodin přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních vozidel na křižovatce ulic Nedbalova a Tyršova ve Dvoře Králové nad Labem. Při střetu Peugeotu 306 a Hondy Civic nedošlo ke zranění osob ani úniku provozních kapalin. Hasiči nemuseli zasahovat a vrátili se na základnu.

Trutnovští hasiči vyjeli na žádost záchranné služby k otevření bytu ve třetím patře v Náchodské ulici v Trutnově. Byt byl otevřen ještě před příjezdem hasičů.

Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z okresu Jičín zasahovali v pondělí u 4 dopravních nehod. Jičínští hasiči vyjeli v 08:20 hodin k nehodě osobního vozidla v Hradecké ulici v Jičíně. Vůz skončil mimo vozovku. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru, zamezili úniku provozních kapalin a vytáhli jej zpět na vozovku.

Ve stejný čas vyjeli profesionální hasiči z Hořic k nehodě osobního vozidla a dodávky v Ostroměři. I v tomto případě se nehoda obešla bez zranění. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin.

Hasiči ze stanice Nová Paka vyjeli k dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla, která se srazila v Pražské ulici v Nové Pace. Jedna osoba utrpěla zranění.
Další nehoda osobního a nákladního vozidla se stala u prodejny Studénka v Nové Pace. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči zajistili havarovaná vozidla proti požáru a úniku provozních látek.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-kuw-
Sdílet