Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Těžkým zraněním motorkáře skončila dopravní nehoda, ke které došlo v Českém Dubu

V pátek krátce před sedmou hodinou večer vyjížděli dopravní policisté k nehodě, při které se střetl motorkář s osobním vozidlem. Nehoda se stala v Českém Dubě. Řidič vozidla Volvo jel ulicí U Cihelny a na křižovatce s ulicí Řídícího učitele Škody nerespektoval svislé dopravní značení a nedal tak přednost skupině motocyklistů, kteří jeli ve směru od Hodkovic nad Mohelkou.

Přestože první motocyklista začal ihned prudce brzdit, střetu s vozidlem již nedokázal zabránit. Motocyklista na Yamaze MT01 tak narazil do levého boku vozidla a způsobil si těžké zranění. Z místa nehody jej musel transportovat do Krajské nemocnice Liberec vrtulník rychlé záchranné služby.

Řidiče osobního vozidla převezlo s lehkým zraněním do liberecké nemocnice vozidlo rychlé záchranné služby. Před převozem do nemocnice se řidič Volva podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol přístrojem Dräger, jejíž výsledek byl negativní. U řidiče motocyklu z důvodu zranění nemohli policisté na místě dechovou zkoušku provést, zažádali proto o provedení lékařského vyšetření spojeného s odběrem krve.

Kontrolou vozidla a dokladů policisté zjistili, že řidič Volva má propadlou technickou kontrolu a kontrolu emisí. Na motocyklu i vozidle vznikla předběžná škoda 200 tisíc korun. Nehodou se i nadále zabývají policisté z Dopravního inspektorátu policie Liberec.

Foto: Romana R.

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
Policie ČR
Sdílet