Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru bytu uhořela jeho majitelka

Jednotky Hasičského záchraného sboru hl. města Prahy likvidovaly dnes okolo 15 hodiny na Praze 7 v ulici Milady Horákové požár bytu 3+1. Po příjezdu na místo bylo průzkumem zjištěno, že hoří ve třetím patře činžovního domu.

Jednotky HZS Praha ze st. 2 a 3 likvidovaly požár bytové jednotky 3+1 ve 3.NP obytného činžovního domu. Požárem byla zničena jedna místnost včetně stavebních částí (omítky, strop, okna a podlaha) a vybavení (dřevěné skříně, křeslo, elektronika a pohovka). Zplodiny hoření poškodily malbu stěn a stropu v celém bytě.

Během zásahu byli zraněni dva muži uživatel bytu a soused , kteří se nadýchali zplodin hoření a byli odvezeni ZZS k nemocničnímu ošetření. V bytě byla nalezena uživatelka , která na následky požáru zemřela.

Při šetření byly odebrány vzorky elektroinstalace (předány do TÚPO) k dalšímu zkoumání. Bylo stanoveno několik vyšetřovacích příčin požáru a to nedbalost při kouření či úmyslné zapálení a technická závada elektroinstalace (do doby prozkoumání odebraných vzorků).


-swo-
Sdílet