Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě zemřel řidič

Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Červeného Kostelce byli ve 14:40 hodin přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních vozidel na silnici mezi Náchodem a Červenou Horou.

Jedna osoba utrpěla při střetu zranění a byla převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči odpojili u havarovaných vozidel akumulátory a zabránili úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.
(foto: SDH Červený Kostelec)

Při nehodě zemřel řidič

Včera (16. ledna 2008) po osmé hodině večer byla na operační středisko hasičů ohlášena vážná dopravní nehoda dvou vozidel u odbočky na Jičín ve směru od Hradce Králové u obce Robousy. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Jičína s rychlým zásahovým vozidlem a cisternou.

30letý řidič osobního vozidla Š Octavia Combi přejel z dosud nejasných příčin do protisměru, kde se střetl s dodávkou. Řidič škodovky nebyl připoután a po nárazu byl vymrštěn z vozidla. Utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl. Řidič dodávky byl s těžkým zraněním převezen do nemocnice v Jičíně.

Zasahující hasiči asistovali záchranné službě při ošetření těžce zraněného řidiče a pomáhali s jeho naložením do sanity. Zajistili obě vozidla proti požáru a úniku provozních látek. Po zadokumentování události pomohli naložit obě vozidla na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.
(foto: stanice Jičín)

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-kuw-
Sdílet