Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda na dálnici D 11 si vyžádala vážná zranění

Na 28. km dálnice D 11 ve směru na Hradec Králové došlo z dosud nezjištěných příčin k vážné dopravní nehodě celkem tří osobních a jednoho nákladního automobilu.

Při nehodě došlo k těžkému poranění několika dospělých osob a dvou dětí. Byli mezi nimi i cizí státní příslušníci. Na místě zasahovala Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje, výjezdových stanovišť Český Brod, Kolín, Nymburk a Letecká záchranná služba Praha.

KOPIS HZS STČ kraje Kladno na místo vyslalo jednotky z požárních stanic Český Brod s CAS 15 Mercedes Benz Atego, Poděbrady s CAS 24 Mercedes Benz Atego a Nymburk s CAS 20 Tatra 815 Terno a VA Škoda Yeti.

V době příjezdu první hasičské jednotky, z požární stanice Český Brod, byly již všechny zraněné osoby mimo vozidla a nebylo nutné je vyprošťovat. Jednotky provedly společně pomoc ZZS s ošetřením a uložením zraněných osob na nosítka a s transportem do sanitních vozidel a vrtulníku.

Dále jednotky provedly protipožární opatření, kontrolu úniku provozních kapalin a po zdokumentování místa nehody Policií ČR i odtah dvou osobních vozidel z rychlého jízdního pruhu do odstavného pomocí navijáků. Dále jednotky provedly úklid levého jízdního pruhu s cílem co nejrychleji obnovit silniční provoz. Na dálnici se mezi tím vytvořila několikakilometrová kolona stojících vozidel. Hasiči řídili provoz na pozemní komunikaci a usměrnili řidiče vozidel při průjezdu jedním jízdním pruhem střídavě, tzv. „zipem“. Po odjezdu kolony vozidel se jednotky vrátily na své základny.

Text: ppor. Jiří Zima, velitel zásahu
Foto: nprap. Bc. Ivo Müller
Sdílet