Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy tatrováckých hasičů

Spolupráce se záchrannou službou při snášení pacienty, únik provozních náplní osobního automobilu, dopravní nehoda odcizeného vozidla, výjezd hasičské sanitky a dvě asistence u svařování v podniku, tot vše stihl HZS Tatra Kopřivnice za uplynulých 24 hodin.

18. 1. 2007 – 8:57
Technická pomoc – Spolupráce se složkami IZS – Kopřivnice – Pod Bílou Horou 938
Jednotka vyjela na žádost rychlé záchranné služby k transportu pacienta z 2. NP k sanitnímu vozu. Poté se vrátila na základnu.
Technika: CAS 24 – Liaz

18. 1. 2007 – 19:16
Technická pomoc – Spolupráce se složkami IZS – Kopřivnice – Areál Tatry 1450
Jednotka vyjela k převozu zaměstance k ošetření do nemocnice v NJ. Pacienta jednotka předala na chirurgické ambulanci v Novém Jičíně a vrátila se zpět na základnu.
Technika: Sanita – Tatra 613 SV

18. 1. 2007 – 18:15
Dopravní nehoda – Únik provozních kapalin – Kopřivnice – Mniší
Jednotka vyjela na žádost SOPIS Frýdek Místek k dopravní nehodě osobního vozidla do místní části Mniší ve směru na Hukvaldy. Po příjezdu na místo bylo nalezeno vozidlo Ford Fiesta na střeše. Osádku tvořilo 5 osob, které samy opustily vozidlo a poskytly si navzájem první pomoc. Dvě osoby byly RZS převezeny k dalšímu ošetření do nemocnice v Novém Jičíně. Na místo se dostavila jednotka HZS MSK, ÚO Nový Jičín a událost si převzala. Naše jednotka se vrátila na základnu.
Technika: CAS 24 – Liaz
Ostatní technika: CAS 24 – Mercedes-Benz Atego 4×2 (HZS Nový Jičín)

19. 1. 2008 2.12 DN, LIAZ, jednotka vyjela na žádost SOPISu FM na Janíkovou louku k odstranění DN. Po příjezdu jednotky bylo vozidlo bez cestujících, kteří od nehody utekli a proč?? Jednalo se o odcizené vozidlo, PČR vše zdokumentovala, zajistila stopy a poté mohlo být vozidlo převráceno zpět na kola. Vozidlo bylo přesunuto mimo vozovku a jednotka se vrátila na základnu.

Mimo tyto události zajišťovala jednotka i dvě asistence u svařování v Areálu Tatry.

Foto a info: HZS Tatra kopřivnice


-wap-
Sdílet