Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Únik plynu zastavil ve Velkém Týnci dopravu, hasiči vytyčili nebezpečnou zónu

Unikající plyn z plynového potrubí zastavil dopravu na hlavní ulici ve Velkém Týnci na Olomoucku. Naštěstí se ho podařilo rychle zastavit, zraněn nebyl nikdo.

Unikající plyn hořící plamenem byl oznámen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v úterý 5. srpna 2014 v 15:20 hodin na Masarykově ulici ve Velkém Týnci. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Olomouce a dobrovolní hasiči z Velkého Týnce.

Ti po příjezdu zjistili, že plyn uniká z poškozeného středotlakého potrubí, ale naštěstí nehoří. Hasiči proto ihned vytyčili nebezpečnou zónu a z okolních domů evakuovali 10 osob. Dalších deset osob bylo evakuováno přímo z ulice. Na místo byl povolán pracovník energetické společnosti, který po příjezdu poškozené potrubí utěsnil a únik zastavil.

Po dobu zásahu Policie ČR uzavřela komunikaci. Okolo 16:00 hodiny provedli hasiči závěrečný průzkum a měření a vrátili se zpět na základnu. Místní jednotka dobrovolných hasičů zůstala na místě a bude preventivně po dobu opravy dohlížet na místo události.

Při události nebyl nikdo zraněn.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet