Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 21. ledna 2008

Po osmé hodině ráno vyjeli královéhradečtí hasiči s cisternou, vyprošťovacím automobilem a automobilovou plošinou Bronto na silnici vedoucí na Lesní hřbitov v Hradci Králové – Malšovicích. Nad vozovkou se nebezpečně nakláněl strom, který hrozil pádem na dráty el. vedení.

Hradec Králové
Hasiči z Hradce Králové vyjeli krátce po sedmé hodině ráno k nehodě, která se stala na silnici z Hradce Králové ve směru na Vysokou nad Labem. U odbočky na Roudničku se srazila dodávka s motocyklem Honda. Řidič dodávky zřejmě nedal přednost v jízdě motocyklu, který přijížděl po hlavní silnici. Řidič motorky utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice. Hasiči zajistili motocykl a dodávku proti požáru a úniku provozních látek. Do příjezdu Policie ČR řídili dopravu na silnici. Příčiny šetří Policie ČR.

Hasiči nejprve upevnili kmen stromu řetězem a zajistili pomocí jeřábu. Jeden hasič a pracovník Lesů ČR z plošiny postupně ořezali větve stromu. Pomocí jeřábu byl kmen stromu položen na vozovku, rozřezán a odstraněn mimo silnici.
foto: centrální stanice Hradec Králové

Během dopoledne hasiči vyjeli k hlášenému požáru v zahrádkářství ve Zborovské ulici v Hradci Králové. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o neohlášené pálení.

Po patnácté hodině došlo k požáru zaparkovaného osobního vozidla v Urxově ulici v Hradci Králové. Hasiči na místě zjistili, že došlo k zahoření pod palubní deskou u osobního vozidla Ford Scorpio starší výroby. Hasiči počínající požár ihned zlikvidovali a zabránili tak rozhoření na další části vozidla. Požár s největší pravděpodobností způsobila technická závada. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 30 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou
Profesionální hasiči z Dobrušky otevírali dveře bytu v ulici Za Univerzitou v Dobrušce.

Rychnovští hasiči otevírali na žádost Policie ČR byt v Mírové ulici v Rychnově nad Kněžnou.

Územní odbor Náchod
Profesionální a dobrovolní hasiči z okresu Náchod nezasahovali u žádné události.

Územní odbor Trutnov
Trutnovští hasiči vyjeli v 08:29 hodin k nehodě, která se stala v Horské ulici v Trutnově – Dolním Starém Městě. Řidič kamionu zřejmě neodhadl výšku svého vozidla a vjel pod viadukt. Korba přívěsu u vozidla byla odtržena. Hasiči museli část korby odříznout a uvolnit vzpříčený kamion. Případ dále šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolní hasiči z Hostinného byli v 17:25 hodin přivoláni k požáru v opuštěném domě v ulici U Trati v Hostinném. Hořelo v podkrovní místnosti neobydleného domu. Požár zničil nábytek a lůžkoviny, kterými byl pokoj vybaven. Plameny zasáhly také část střešní konstrukce a krov. Hasiči v dýchacích přístrojích nasadili dva vodní proudy a požár během půl hodiny lokalizovali. Následně rozebrali poškozenou část střešní konstrukce a dohasili ohniska. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun, hodnota uchráněného majetku činí 150 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem vyjeli k požáru sazí v komíně v rodinném domku v Kocbeřích. V domě se nikdo nenacházel a hasiči se museli do domu dostat oknem. Vyčistili komínové těleso od žhavých sazí. Požár nezpůsobil žádné hmotné škody.

Dobrovolní hasiči ze Špindlerova Mlýna odčerpávali vodu z technologických prostor Špindlerovy boudy.

Jednotka dobrovolných hasičů z Jánských Lázní čistila ucpaná česla řeky v Černohorské ulici.

Územní odbor Jičín
Profesionální hasiči z Nové Paky odstraňovali strom, který blokoval silnici mezi Lázněmi Bělohrad a Horní Novou Vsí.



por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-
Sdílet