Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pro zraněného muže byl povolán vrtulník letecké záchranné služby

Žádost o vyslání jednotek hasičů k záchraně zavaleného muže v obci Velké Karlovice přijalo krajské operační středisko v 11:59 hodin. Bezprostředně po zpracování prvotních informací byl vyhlášen poplach jednotkám profesionálních hasičů ze stanic Vsetín a Zlín. Současně byli na místo hlášené události vysláni i dobrovolní hasiči z obcí Halenkov a Karolinka. Z centrální stanice Zlín mířil na místo i zásahový automobil se speciálním technickým kontejnerem.

Ještě v průběhu jízdy jednotek na místo zásahu bylo upřesněno, že zraněný muž byl z asi dva metry hlubokého výkopu vytažen spolupracovníky.Ti mu začali, spolu s hasiči jednotek Halenkov a Karolinka, poskytovat první pomoc.

Do další pomoci se zapojili i záchranáři a profesionální hasiči ze Vsetína. Vzhledem k rozsahu zranění byl na místo povolán vrtulník letecké záchranné služby. Ten zraněného také následně transportoval do nemocnice.

Podle upřesnění z místa nehody nebyl muž ve výkopu zavalen. Jak k jeho pádu do výkopu došlo budou zjišťovat vyšetřovatelé policistů.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet