Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Motorkář naboural v obci Zvole tři osobní vozidla, přes veškerou snahu záchranářů nehodu nepřežil

V obci Zvole došlo v neděli 10. srpna 2014 kolem dvacáté hodiny k tragické dopravní nehodě. Řidič motorky Yamaha před obcí Ohrobec v pravotočivé zatáčce předjížděl osobní vozidlo KIA. Pravděpodobně neodhadl bezpečnou vzdálenost potřebnou pro předjíždění a opětovné zařazení do svého jízdního pruhu.

Nestihl se bezpečně zařadit a narazil do levého boku protijedoucího vozidla. Po tomto střetu následně narazil do dalšího protijedoucího vozidla Opel, které skončilo u pravých svodidel. Další vozidlo, které se s motorkářem střetlo, bylo osobní vozidlo Jaguar.

Motorkář utrpěl velmi vážná zranění a byl transportován vrtulníkem do pražské nemocnice. Dechová zkouška na alkohol nebo přítomnost jiných omamných látek u něj nemohla být vzhledem ke zranění na místě provedena dechová zkouška. To ukáže až vyšetření odběru krve. Řidič motorky na následky svých zranění v nemocnici zemřel.

Škoda na vozidlech a motorce byla předběžně vyčíslena na více než 100.000,– Kč. Předmětem vyšetřování dopravních policistů z Prahy venkov – JIH je v současné době příčina dopravní nehody. Na místě zasahovala také jednotka Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ze stanice Jílové. Hasiči provedli zabezpečení místa nehody, pomohli s transportem zraněné osoby do vrtulníku a následně provedli úklid komunikace.

mjr. Bc. Štěpánka Zatloukalová
tisková mluvčí
PČR KŘ Středočeského kraje
Sdílet