Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V centru Hradce Králové shořelo osobní vozidlo

Královéhradečtí hasiči vyjeli včera 23. ledna 2008 v 04:16 hodin k požáru osobního vozidla Dacia v Herbenově ulici u obchodního domu Tesco v Hradci Králové. Při příjezdu jednotky na místo události byly dveře auta otevřené a nikdo se poblíž nenacházel.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 23. ledna 2008

Hradec Králové

V centru města shořelo osobní vozidlo

Hasiči během deseti minut požár lokalizovali a v 05:15 zlikvidovali. Vyšetřovatel zjistil, že hořet začalo uvnitř vozidla a plameny se postupně rozšířily na celý interiér a zadní část vozidla. Požár nezasáhl pouze motorový prostor. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření, ale lze vyloučit technickou závadu na vozidle. Hmotná škoda byla vyčíslena na 30 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.
foto: centrální stanice Hradec Králové

Po sedmé hodině ráno hasiči otevírali dveře bytu v Zelené ulici v Hradci Králové, kde se nacházelo malé dítě.

V 18:32 hodin byl na operační středisko hasičů ohlášen požár karavanu u Správčického rybníku nedaleko Lochenic. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové a dobrovolní hasiči z Lochenic. Jako první na místo dorazili dobrovolní hasiči. V době jejich příjezdu již požár dohoříval. Jednotka nasadila dva vodní proudy a požár dohasila. Starší obytný přívěs byl zcela zničen. Požár byl s největší pravděpodobností založen úmyslně. Hmotná škoda nebyla v tomto případě vyčíslena. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Královéhradečtí hasiči vyjeli ve 23:24 hodin k dopravní nehodě, která se stala na Pospíšilově třídě v Hradci Králové. Řidič osobního vozidla zde vyjel ze silnice a narazil do sloupu veřejného osvětlení. Jedna osoba utrpěla zranění. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou
Profesionální a dobrovolní hasiči z okresu Rychnov nad Kněžnou nezasahovali u žádné události.

Územní odbor Náchod
Náchodští hasiči otevírali dveře pokoje v penzionu v Bezděkově nad Metují a uzavírali hlavní přívod vody do bytu v Ruské ulici v Náchodě, kde došlo k poškození vodovodního potrubí.

Dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují pomáhali záchranné službě s naložením nemohoucí osoby do sanity v Třešňové ulici v Novém Městě nad Metují.


Územní odbor Trutnov a Jičín
Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Trutnov a Jičín nezasahovaly u žádné události.



por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-swo-
Sdílet