Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě cvičení v Plzeňském kraji

Hned dvě prověřovací cvičení absolvovaly jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů v Plzeňském kraji. Ve Zvíkovci ,,jako hořela" budova Baráček a v Janovicích nad Úhlavou bývalá vojenská věznice.

Zvíkovec

Dnes, 24. 1. 2008 po půl osmé ráno, byly povolány profesionální jednotky z Radnic, Rokycan a dobrovolné jednotky ze Zvíkovce, Mlečic a Podmokel k požáru v budově „Baráček“, který patří Domovu Zvíkovecká kytička. Požár měl vypuknout v terapeutické místnosti 1. NP.

Hasiči prověřili dojezdové časy a možnosti rozestavění a použití techniky požární ochrany na místě události. U jedné osoby bylo simulováno nadýchání se zplodinami hoření, kdy hasiči spolu s personálem poskytli první pomoc. Velkým přínosem cvičení bylo důkladné seznámení se s objektem.


Janovice nad Úhlavou

Dnes, 24. 1. 2008 před půl desátou, byli povoláni hasiči z Klatov k požáru nízké budovy v Janovicích nad Úhlavou. Na místě zjistili, že se jedná o cvičení, při kterém bylo simulováno silné zakouření objektu vojenské věznice v bývalých kasárnách. V objektu se nacházely čtyři osoby, které ztratily orientaci a upadnuli do bezvědomí.

Hasiči s dýchací technikou a také pomocí termokamery osoby vyhledávali. Zároveň začali likvidovat oheň a odvětrávat objekt přetlakovou ventilací. Všechny osoby byly během sedmi minut nalezeny. Cvičení prověřilo znalosti použití dané techniky a pohybu v zakouřeném prostředí.

Přiložené foto: HZS Plzeňského kraje – ÚO Klatovy


Blanka Nechvátalová
tisk. mluvčí HZS Plzeňského kraje


-wap-
Sdílet