Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Beskydska zachránili náklad aut

K vyproštění litevského kamionu s přívěsem, plného osobních automobilů Chevrolet, vyjeli v pátek 25. 1. 2008 ráno do třinecké části Nebory profesionální hasiči z Třince a hasičský vyprošťovací automobil Tatra 815 z Frýdku-Místku.

Nehodu kamionu oznámila na operační středisko hasičů Policie ČR čtvrt hodiny před sedmou hodinou. Na místo byla ihned vyslána jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Třinci a vyprošťovací vozidlo ze stanice HZS MSK ve Frýdku-Místku.

Kamion, jedoucí směrem na Frýdek-Místek, zřejmě přejel přívěsem krajnici. Zatímco tahač s návěsem, plným aut, zůstal stát na silnici, přívěs skončil částečně v příkopu a nakloněný zhruba půl kilometru za restaurací U Sojky. Výsledky předchozího marného snažení zhruba třicetiletého litevského řidiče dostat celý náklad zpět na silnici dokumentovala padesát metrů hluboká brázda od kol podél silnice.

Hasiči vytáhli přívěs zpět na silnici pomocí vyprošťovací Tatry, akci jistila cisternová automobilová stříkačka. Pak byl kamion i s přívěsem odtažen zhruba 300 metrů k místní základní škole.

Díky rychlému zásahu hasičů neutrpěl náklad osobních aut žádnou škodu a škoda na kamionu je podle zasahujících hasičů jen malá. Dál se o kamion a jeho náklad musel postarat už jen Litevec.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-wej-
Sdílet