Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po střetu tří osobních vozidel začalo jedno z nich hořet, uvnitř byl zaklíněný řidič

V pondělí 11.8. kolem jedné hodiny odpoledne došlo na silnici z Nového Bydžova směrem na Prasek k dopravní nehodě tří motorových vozidel.

Bílá Škoda Felicia jedoucí směrem do Nového Bydžova náhle sjela do protisměru a zde se čelně střetla s dalším osobním automobilem značky Škoda Fabia. Posledními účastníky nehody byli dva cestující v tmavém voze Volkswagen Passat, kteří v době střetu vozidel jeli za červenou Fabii. Řidič tohoto Volkwagenu ve snaze zamezit dalšímu ohrožení života a zdraví prudce dobržďoval a následně sjel mimo vozovku.

Mimo komunikaci skončily nakonec všechny tři automobily. Celkem cestovalo ve vozidlech pět osob. Nejhůře dopadl řidič bílé Felície, který po čelním střetu zůstal s vážně poraněnou nohou zaklíněný ve vozidle. Automobil navíc začal hořet. Na to reagovali další přijíždějící řidiči, kteří se za pomoci přenosného práškového hasícího přístroje snažili oheň uhasit a zároveň poskytnout zraněnému muži první pomoc.

Šest minut po vyhlášení poplachu přijela na místo jednotka profesionálních hasičů z požární stanice Nový Bydžov a o chvíli později také hasiči z Nechanic. Společně provedli uhašení hořící části automobilu za pomocí vysokotlakého proudu, odpojili autobaterie u poškozených vozidel a vyprostili zraněného muže. Ten byl následně předán do péče Zdravotnické záchranné služby a letecky transportován do nemocnice v Hradci Králové. Další zraněnou osobou byla žena jedoucí jako spolujezdec ve vozidle Škoda Fabie. Také ona byla s lehčími zraněními odvezena na ošetření. Hasiči následně zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem a provedli úklid vozovky.

Foto: stanice Nový Bydžov a SDH Nechanice
Text: mjr. Mgr. Ondřej Sezima
Sdílet