Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Tlustovousech hořela střecha rodinného domu s fotovoltaikou, při požáru byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu

Krátce před třináctou hodinou přijala linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o požáru střechy rodinného domu v obci Tlustovousy na Kolínsku.

Po příjezdu prvních jednotek na místo události bylo provedeným průzkumem zjištěno, že požár zasáhl střechu na které jsou fotovoltaické panely a podkroví dvojdomku a požár se dále šíří na druhou část domu. Hasiči ihned za pomoci několika C proudu a vysokotlaku zamezili rozšíření požáru. Z důvodu silného větru byl ve 13:30 vyhlášen II. stupeň požárního poplachu.

Požárem byla zasažena plocha zhruba 10 × 12 metrů. Ve 14:20 byla velitelem zásahu ohlášena lokalizace požáru. Hasiči v dýchací technice následně rozebrali a dohasili vnitřní prostor podkroví. Na místo byli povoláni také pracovníci Technického ústavu požární ochrany. Způsobená škoda je předběžně stanovena na 1,6 milionu korun, uchránit se podařilo hodnoty za 5 milionů, příčina vzniku požáru je v šetření.

Na místo byly postupně vyslány profesionální jednotky ze stanic Český Brod, Kolín, Říčany a dobrovolné jednotky SDH Tuklaty, Úvaly, Doubek, Jirny, Nové Jirny a Škvorec.

Sdílet