Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Zlínském kraji se hasiči potýkali hned se čtyřmi požáry polí, větší škody však nevznikly

I když v posledních dnech převládá na území Zlínského kraje spíše deštivé počasí s lokálními bouřkami, zaměstnávaly v průběhu včerejšího dne hasiče na Kroměřížsku především požáry posečených polních ploch. Celkem čtyřikrát vyjely jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů na místa hlášených požárů v různých částech okresu.

První z událostí byla na operační středisko krajských hasičů ve Zlíně oznámena v 11:17 hodin. Jednalo se o požár strniště na ploše asi 100 × 100m u obce Vitonice. Na místě zasahovaly jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Bystřice pod Hostýnem a Opatovic. Hasičům také s likvidací požáru pomáhali zemědělci ze svou technikou.

V 15:17 hodin byly vyslány jednotky hasičů z Kroměříže, Kojetína a Chropyně na místo požáru dalšího strniště u obce Skaštice. Šířící se požár ohrožoval i blízký stoh. Včasným zásahem hasičů se podařilo plameny zastavit a likvidovat.

K třetímu požáru došlo po sedmnácté hodině u Zdounek. Požár strniště na ploše 20 × 100m likvidovali hasiči z Kroměříže a Zdounek.

Poslední z požárů byl hasičům oznámen v 18:44 hodin. Plameny zasáhly posečené pole u obce Zdislavice. Na místě zasahovaly jednotky profesionálních hasičů z Kroměříže a Morkovic – Slížan.

Všechny z požárů se obešly bez vzniku škod a zranění osob.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet