Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vítr se v neděli večer vrátil na severní Moravu

Po včerejším podvečerním a nočním průletu silného větru krajem se přes den situace poněkud zklidnila. Nicméně hasiči se nenechali ukolébat a dobře udělali.Ilustrač­ní foto.

Po včerejším podvečerním a nočním průletu silného větru krajem se přes den situace poněkud zklidnila. Nicméně hasiči se nenechali ukolébat a dobře udělali.
V tuto chvíli 27. 1. 2008, 20:00 hodin opět zasahují v téměř všech okresech Moravskoslezského kraje a likvidují následky větrné smrště. V tomto okamžiku zasahují u 10 případů na Opavsku, po třech případech řeší v okresech Bruntál, Nový Jičín a Ostrava a dva případy zaměstnávají hasiče v okrese Frýdek – Místek. Pouze na Karvinsku vítr prozatím svou sílu neukázal.
Většinou se jedná o odstranění padlých nebo polámaných stromů a uvolnění neprůjezdných komunikací. Zatím si vítr v kraji nevyžádal žádné zranění ani úmrtí.

Celkem hasiči v průběhu dvou víkendových dnů v Moravskoslezském kraji zasahovali do této chvíle u 124 případů. Vítr a následky jeho řádění hasiče zaměstnaly 60 krát, 15 krát vyjeli hasiči k požárům, 9 krát k dopravním nehodám a zbytek byly nejrůznější ostatní typy zásahů – technická pomoc, vyproštění osob z výtahů a podobně.


kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezského kraje


-swo-
Sdílet