Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pár zásahů z Olomouckého kraje

V pátek 25. ledna byl v 19:52 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Prostějově požár v bývalé sladovně v Říkovicích. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Přerova, hasiči ČD a dobrovolní hasiči z Říkovic, Horních Moštěnic, Hulína a Chropyně. Hasiči po příjezdu zjistili, že hoří střecha třípodlažního objektu.

V průběhu uplynulého víkendu, pátku 25. ledna – neděle 27. ledna, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 61 událostem, z nichž museli zlikvidovat:
10 požárů,
14 dopravních nehod,
33 technických pomocí a
4 ostatní události.

25. 1. 2008
PŘEROV
Požár bývalé sladovny
V pátek 25. ledna byl v 19:52 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Prostějově požár v bývalé sladovně v Říkovicích. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Přerova, hasiči ČD a dobrovolní hasiči z Říkovic, Horních Moštěnic, Hulína a Chropyně. Hasiči po příjezdu zjistili, že hoří střecha třípodlažního objektu o rozměrech asi 10 × 12 metrů. Při likvidačních pracích nalezli hasiči svařovací soupravu, kterou museli ochlazovat. Na místo byl povolán také automobilový žebřík, který však zapadl a musel být pomocí traktoru vyproštěn. Po jeho vyproštění byl ustaven a hasiči z něho zahájili rozebírání střešní konstrukce. Požár s největší pravděpodobností nezpůsobil žádnou škodu, protože objekt byl připraven k demolici. Hasební práce byly ukončeny o půlnoci, místní jednotka dobrovolných hasičů však hlídala požářiště až do rána. Příčina vzniku požáru je v šetření.


26. 1. 2008
PROSTĚJOV
Požár střechy
V sobotu 26. ledna byl v 18:54 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Prostějově požár střešní konstrukce neobydleného objektu bývalých kasáren v Prostějově na Jezdecké ulici. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Krasic, Vrahovic a Kostelce na Hané. Po příjezdu bylo zjištěno, že hoří část střechy (asi 20 metrů) budovy o rozměrech 100 × 30 metrů. Hasiči zahájili likvidační práce, které byly ukončeny kolem půlnoci. Do rána střežila místo požáru dobrovolná jednotka z Vrahovic. Výše škody a příčina vzniku požáru je v šetření.

27. 1. 2007
KRAJ
Silný vítr
V neděli 27. ledna foukal v celém kraji silný vítr. V průběhu celého dne vyjížděli hasiči celkem k 18 událostem, kdy museli odstraňovat spadlé stromy a větve ze silnic. Nejhorší situace byla mezi 19. a 21. hodinou, kdy operační střediska evidovala 12 výjezdů na tyto události. Poté se situace stabilizovala a do dnešního rána jsme měli pouze jediný výjezd na odstranění spadlého stromu, který však při pádu poškodil elektrické vedení. Při událostech nebyl naštěstí nikdo zraněn.

OLOMOUC
Požár rodinného domu
V neděli 27. ledna vyjížděli v 22:57 hodin profesionální hasiči z Olomouce, hasiči ČD a dobrovolní hasiči z Náměště na Hané k požáru rodinného domu v Ústíně. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří část střechy o rozměrech 4 × 7 metrů patrového rodinného domu stojícího v řadě. Hasiči požár lokalizovali v 23:28 hodin, poté prováděli likvidační práce, které spočívaly v rozebírání střešní konstrukce a dohašování ohnisek. Požár způsobil škodu 100 tisíc korun, jeho příčina je v šetření.


Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje


-swo-
Sdílet