Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči Jihomoravského kraje odstraňovali stromy a větve

V souvislosti s poryvy větru v neděli hasiči v Jihomoravském kraji vyjížděli k 17 technickým zásahům. Většinou se jednalo o odstranění stromů a větví, které překážely silničnímu provozu na vozovkách.Ilus­trační foto.

V souvislosti s poryvy větru v neděli hasiči v Jihomoravském kraji vyjížděli k 17 technickým zásahům. Většinou se jednalo o odstranění stromů a větví, které překážely silničnímu provozu na vozovkách. Nejvíc – šest zásahů – měli hasiči na Brněnsku, pětkrát vyjížděli na Blanensku, čtyřikrát na Znojemsku, po jednom zásahu měli na Břeclavsku a Hodonínsku.

Na Brněnsku hasiči dvakrát vyjížděli k pořezání a odstranění stromů přes cestu na silnici u Vranova, a dále na komunikace u Babic nad Svitavou, u Pohořelic a u Zastávky. V Sadové ulici v Brně-Králově Poli odstranili strom z vodičů el. vedení.

Na Blanensku hasiči při odstraňování překážejících stromů zasahovali na silnici u Kunštátu, Letovic, Kuniček a u Těchova, převislou větev trčící do vozovky pomocí motorové pily odstranili u obce Lhota Rapotina.

Na Znojemsku hasiči uklízeli stromy ze silnice u městského lesíku v okresním městě a z komunikace ze Znojma na Hatě, a dále u Bojanovic, ulomené větve uklízeli z vozovky u Pavlic.

Na Hodonínsku hasiči zajišťovali uvolněné plechy na střeše domu na Masarykově náměstí v Kyjově. Uvolněnou krytinu střechy zajišťovali také na domě v Brněnské ulici v Mikulově na Břeclavsku.

por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

-swo-
Sdílet