Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič vozidla nehodu nepřežil

Dne 28. ledna 2008 v 6.07 hod. byla hasičům ohlášena závažná dopravní nehoda na Chebsku. Na silnici I/6 se na obchvatu ve směru na Pomezí nad Ohří čelně srazil řidič dodávkového automobilu typu pikap s protijedoucím kamionem, který vezl nábytek.

Narazil do jeho levé části a skončil pod ním. Na místě nehody chebští hasiči zjistili, že je řidič ve vozidle zaklíněn a budou ho muset vyprošťovat. Proto na místo nehody vyjeli i hasiči ČD s automobilovým vyprošťovacím jeřábem na podvozku TATRA 815.

V 7.02 hod. začali hasiči s vyprošťováním osobního vozidla, jehož řidič byl mrtev. Policisté provedli dokumentaci a hasiči v 07.26 hod. řidiče, německého státního příslušníka, z vozidla vyprostili. Po celou dobu až do současnosti je silnice I/6 v místě nehody uzavřena a dopravní provoz je veden po vedlejších komunikacích.

K další dopravní nehodě stejného typu vozidla došlo krátce pře 7. hod. ve Verušičkách na Karlovarsku mezi silnicí č.6 a Čichalovem.Řidič zde nezvládl vozidlo a narazil čelně do stromu. Zranil se a byl zdravotnickou službou odvezen do nemocnice. Toužimští profesionální a vojenští hasiči z VÚ Hradiště uvolnili vozovku tak, aby byla průjezdná.

PhDr. František Petr
tiskový mluvčí HZS Karlovarského kraje

-swo-
Sdílet