Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva lidi zachránili hasiči ze hořícího penzionu ve Starých Hamrech

Dvě osoby museli zachránit hasiči z hořícího penzionu, bývalé základní školy, ve Starých Hamrech, místní části Samčanky.

Operační a informační středisko HZS Moravskoslezského kraje přijalo tísňový hovor ohlašující požár střechy bývalé základní školy krátce před 14:00 hod. 15. srpna 2014. Jelikož se podle ohlášení jednalo o rozsáhlejší požár, bylo na místo události postupně vysláno devět hasičských jednotek, hasiči HZS MSK ze stanic Frýdek-Místek a Ostrava-Zábřeh a dobrovolní hasiči ze Starých Hamrů, Frýdlantu nad Ostravicí, Čeladné, Ostravice, Kunčic pod Ondřejníkem, Janovic a Horní Bečvy.

Na místě události hasiči při průzkumu zjistili, že se jedná o požár části podkrovních prostorů a střechy objektu penzionu, ve kterém byly prováděné stavení úpravy. Dva pracovníci provádějící stavební úpravy v objektu museli před rychle se šířícím požárem uniknout na střechu objektu, ze které je posléze zachránili hasiči. Jednu osobu zachránili hasiči pomocí lezecké techniky, druhou vyvedli přes zakouřené podkrovní prostory. Poté byli zachránění pracovníci předáni kolegům ze záchranné služby k ošetření.

Na likvidaci požáru se podílelo 9 hasičských jednotek a celkem 12 hasičských vozidel. Při požáru byly zraněny dvě osoby. Škoda požáru je předběžně stanovena na 400 tisíc Kč. Požár byl zapříčiněn nedbalostí při práci s otevřeným ohněm.

Marek Gašparín
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet