Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Únik nebezpečných látek zaměstnávál hasiče z Plzeňského kraje

Dnes ve 12:30 hodin došlo při autohavárii NA na silnici č.:230 vedoucí od dálničního exitu 107 ve směru na Stříbro k úniku nebezpečných látek. Jedná se o roztok hydroxidu draselného a kyseliny sírové – v balení po 1000 lt v jednom kontejneru na paletách.Ilus­trační foto.

Dnes ve 12:30 hodin došlo při autohavárii NA na silnici č.:230 vedoucí od dálničního exitu 107 ve směru na Stříbro k úniku nebezpečných látek. Jedná se o roztok hydroxidu draselného a kyseliny sírové – v balení po 1000 lt v jednom kontejneru na paletách. Od obou druhů chemikálií se na ložné ploše NA nacházela 2 obalení přičemž oba obaly s hydroxidem praskly a obsah vytekl. Hasiči ze stanic Nýřany, Stříbro a Košutka zasahují v izolačních oblecích s tím, že věnují pozornost též omezení vytékání nafty z provozní nádrže NA.

Na místo jede rovněž kontejner na řešení chemických havárií, laboratoř HZS z Třemošné a autojeřáb, který se pokusí o manipulaci se zmíněnými obaly a následně s havarovaným automobilem. Při těchto pracích lze předpokládat omezení provozu na shora zmíněné komunikaci. Řešení se rovněž účastní zástupce odboru životního prostředí ze Stříbra.


Jiří Filípek,
ředitel kanceláře krajského ředitele
HZS Plzeňského kraje


-swo-
Sdílet