Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči Královéhradeckého kraje během víkendu zasahovali u několika dopravních nehod

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou vyjeli v pátek 25. ledna 2008 po 16. hodině k nehodě osobního, nákladního vozidla a motocyklu, která se stala na křižovatce mezi obcemi Káranice a Nechanice.

Hradec Králové

Řidič motorky nepřežil střet s nákladním vozidlem

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou vyjeli v pátek (25. ledna 2008) po 16. hodině k nehodě osobního, nákladního vozidla a motocyklu, která se stala na křižovatce mezi obcemi Káranice a Nechanice. Motocykl Suzuki spadl při brždění na silnici a narazil do stojícího vozidla Škoda 125. Šestadva­cetiletý řidič motorky po pádu narazil do nákladního vozidla a utrpěl těžká zranění. Přivolaní lékaři ZZS a letecké služby se snažili mladíka resuscitovat. Po zajištění základních funkcí byl vrtulníkem transportován do nemocnice. Při převozu svým těžkým zraněním podlehl. Hasiči zajistili motocykl proti požáru a úniku provozních látek. Následně pomohli s jeho naložením na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.
Foto: stanice Nový Bydžov

Vozidlo skončilo na střeše

Královéhradečtí hasiči vyjeli v sobotu (26. ledna 2008) po 18. hodině k dopravní nehodě na silnici č. 35 u odbočky na Světí. Řidič Š Favorit Combi z dosud nejasných příčin nezvládl řízení a vyjel ze silnice. Auto skončilo na střeše mimo vozovku. Jedna osoba utrpěla zranění a byla ošetřena záchranou službou. Hasiči převrátili vozidlo zpět na kola a odpojili autobaterii. Kvůli poškození došlo k úniku oleje, který hasiči jímali do nádob. Příčiny nehody šetří Policie ČR. Foto: Jan Dušek

Řidič Octavie narazil do plotu u domu

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Nechanic vyjeli v neděli (27. ledna 2008) v 09:55 hodin k dopravní nehodě, která se stala v obci Kobylice. Řidič osobního vozidla Š Octavia nezvládl řízení a narazil do plotu u rodinného domu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie ČR.
Foto: stanice Nový Bydžov

Územní odbor Náchod

Střet dvou osobních vozidel se obešel bez zranění

Jednotka profesionálních hasičů z Jaroměře byla v pátek (25. ledna 2008) v 19:34 hodin přivolána k dopravní nehodě dvou osobních vozidel ve Velkém Třebešově. Nehoda Š Octavia a Audi se obešla bez zranění. U jednoho z vozidel došlo k poškození nádrže a úniku oleje. Hasiči látku zasypali sorbentem a zlikvidovali. Zajistili obě vozidla proti požáru a dalšímu úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.
Foto: stanice Jaroměř

Vozidlo skončilo v lese

Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují byli v neděli (27. ledna 2008) v 17:45 hodin přivoláni k nehodě osobního vozidla. Nehoda se stala v lesním úseku na silnici č. 14 mezi Novým Městěm nad Metují a obcí Vrchoviny. Řidič osobního vozidla Audi sjel do lesa a narazil do stromu. Jedna osoba byla zraněna a převezena do nemocnice. Hasiči odpojili autobaterii a zabezpečili vozidlo proti úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie ČR.
Foto: Michal Fanta

Územní odbor Jičín

Řidič osobního vozidla narazil do stromu

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli v pátek (25. ledna 2008) dopoledne profesionální hasiči z Nové Paky. Nehoda se stala na silnici v Nové Pace ve směru na Štikov. 63letý řidič Opelu Combo hledal při jízdě brýle a nevěnoval se řízení. S vozidlem vyjel mimo vozovku a narazil do stromu. Vozidlo skončilo na boku na silnici. Řidič neutrpěl žádné zranění. Hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny a odpojili u vozidla autobaterii. Po vyšetření celé nehody naložili vozidlo na odtah. Policie ČR provedla u řidiče dechovou zkoušku, která prokázala, že muž před jízdou pil alkohol. Případ dále šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-
Sdílet