Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

S požárem ve Vřesové na Sokolovsku bojovali hasiči celý den. Příčina zatím zůstává v šetření

Skladovací plechová hala na seno ve Vřesové na Sokolovsku začala hořet v pátek večer. První hlášení o zpozorovaných plamenech obdrželi hasiči na tísňovou linku krátce po desáté hodině.

Skladovací hala stojí na kraji obce vedle bývalého areálu skleníků, kde již hasiči v minulosti několikrát zasahovali. V hale byly uskladněné balíky sena a také množství hnojiva. Hořící balíky začali hasiči hasit uvnitř haly, zároveň na místě zasahoval kolový nakladač, který balíky vyvážel ven z haly, kde je hasiči rozebírali a prolévali vodou.

Pro odvětrání haly museli hasiči vytvořit otvory ve střeše, celý zásah totiž komplikovala kvůli kouři téměř nulová viditelnost uvnitř haly. Zásah byl navíc náročný s ohledem na nutnost velké spotřeby dýchacích přístrojů, na místě tak zasahoval i přivolaný protiplynový automobil se zásobou náhradních vzduchových lahví do dýchacích přístrojů.

Přečtěte siVIDEO: Bobcat S650, nový pomocník Hasičských záchranných sborů krajů, bude využíván především proti živlům

S požárem hasiči bojovali až do ranních hodin, během sobotního dopoledne pak dál vyváželi balíky slámy ven z haly, zásah ukončili po poledni. Protože nebylo možné předat místo požáru majiteli, podle policie patří hala cizinci, který je zrovna mimo republiku, rozhodl velitel zásahu, že místo události ještě ve večerních hodinách hasiči znovu zkontrolují.

Vyšetřovatelé požárů zatím nestanovili ani výši škody, ani příčinu požáru.

Zasahující jednotky:

  • HZS Sokolov (CAS 24 Scania, CAS 30 T815–7, TA PPLA Iveco, VEA Toyota)
  • HZS Karlovy Vary (Nakladač Bobcat, VEA Toyota)
  • HZSp SUAS Vřesová (CAS 24 T815)
  • JSDH Chodov (CAS 24 T815)
  • JSDH Rotava (CAS 20 T815)
  • JSDH Oloví (CAS 20 T815)
  • JSDH Nejdek (CAS 15 MAN)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet