Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Černý dým vycházející z bytu na mosteckém sídlišti vyděsil obyvatele paneláku, městský strážník se nadýchal zplodin hoření

Nájemníci domu zalarmovali městské strážníky a hasiče. Na místo dorazila jako první hlídka mosteckých strážníků. Jeden z nich násilím vnikl do silně zakouřeného bytu neboť hrozilo nebezpečí, že by se uvnitř někdo mohl nacházet. To se však naštěstí nepotvrdilo. Byt byl prázdný. Strážník se ale částečně nadýchal zplodin.

Štiplavý kouř mezitím zamořil celý vchod. Na místě zasahovali také policisté z hlídkové služby a především pak přivolaná jednotka profesionálních mosteckých hasičů, které se podařilo včas hořící hrnec na sporáku uhasit. Velitel zásahu Pavel Čepelák redakci zpravodajského portálu e-mostecko.cz řekl, že po příjezdu na místo hasiči zjistili, že v kuchyni hořely potraviny na sporáku a jednotka po uhašení hrnce odvětrala celý byt i vchod.

Zásah hasičů se naštěstí obešel bez zranění. Policisté se poté zatím marně snažili zkontaktovat majitelku bytu, která odešla. Byt uzamkla a přitom nechala vařit jídlo na sporáku. Naštěstí nedošlo k žádné větší škodě na zařízení bytu.

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet